Att brandingenjörerna i Luleå fyller 10 år är inget man firar över en kväll, eller blott en dag för den delen. Det firas med en hel vecka fylld av spännande jubileumsaktiviteter! Sagt och gjort; vi firade vårt kära program med pompa och ståt under en hel veckas tid som avslutades med en flott bankett!

Jubileumsveckan inleddes med ett studiebesök på isbrytaren Atle under måndagen.

Klockan 08.45 samlades 24 taggade medlemmar utanför hamnområdet för att bli upphämtade och inräknade. Förmiddagen spenderades sedan runt om på isbrytaren där maskinrummet, med motorer som producerar 22 000 hästkrafter, fick en noggrann inspektion. En livbåt bemannades och torrdräkt fick testas. Fartygets helt egna brandstation och sjukstuga besöktes även de. Fartygets brygga besöktes även den och mångas barndomsdrömmar om att få leka kapten på ett stort fartyg gick i uppfyllelse.

Efter en stunds synande var alla utmattade och trötta, därför passade det utmärkt med en kanelbulle och kaffekopp.
Detta gav alla en oerhörd boost i energin de ännu inte besökta delarna av fartyget kunde besökas.

Vi i BRINN vill tacka alla medlemmar och sjöfartsverket oerhört mycket för en intressant och väldigt lärorik förmiddag i strålande solsken.