Hej, Greta här!

Innan jag berättar lite om min resa i Sydney så vill jag önska all nya Brandare välkomna, hoppas ni trivs under studietiden! 🙂

För er som då inte vet vad jag tänker berätta om så kommer här en liten introduktion till Holmes Fire och deras internship. Holmes Fire är ett konsultföretag med kontor i Australien, Nya Zeeland och USA. Under de senaste åren har de tagit emot svenska studenter från Lund till de flesta av sina kontor i Australien; Sydney och Nya Zeeland; Auckland, Wellington och Christchurch. Från och med förra året får vi också söka! Internshipet sträcker sig under ett år med början i juli/juni och helst ska man gå i åk3 tror jag.

Ansökningen gick till så att man skickar in sitt CV på engelska och sedan blev några utvalda till en intervju över Skrype. Inför intervjun fick vi några frågor att besvara vilket var väldigt bra då man blev väl förberedd. Bara några veckor efter intervjun så blev vi kontaktade om vår plats, vi i år fick reda på resultatet precis innan jul.

Hur är jobbet då? I Sydney så sitter vi i ett öppet kontorslandskap vilket skapar en öppen atmosfär och det är aldrig problem med att få hjälp av någon. Vi har ett möte varje vecka där veckans arbete gås igenom och man blir tilldelad projekt och andra uppgifter. Det kan vara allt ifrån något administrativt till att skriva en rapport. Som student får du i början hjälpa de andra konsulterna och efter ett tag driva mindre egna projekt med stöttning från de andra brandingenjörerna.

Jag trivs bra, kulturen och gemenskapen på kontoret och kollegorna är fantastiska. Sydney som stad går ju inte heller att klaga på. Jag har nu varit här i 3 månader och kan med gott samvete rekommendera er att söka! Man utvecklas som person och kommer tillbaka till Sverige med massor av arbetserfarenheter, och flytande engelska skadar ju inte!

Avslutar mitt brev med lite bilder jag har tagit under min tid här! Njut nu av den fantastiska vintern ni har framför er. 😀

Har ni frågor så kan ni höra av er till mig på:

greta.torstensson@holmesfire.com
gretor-3@student.ltu.se