Nu har årskurs ett avklarat alla de praktiska delarna som ingår i kursen ”projektkurs i brandteknik” och till hösten väntar ett fördjupningsarbete i något område som rör räddningstjänsten och dess verksamhet.
Projektkurs i brandteknik är en valbar kurs som kan oftast väljs i årskurs ett. Undervisningen består av tre veckors praktiska övningar och lektioner där man får lära sig lite om mycket som ingår i räddningstjänstens arbete. Dvs allt ifrån från andningsfysiologi till släckmedel och hur rutinerna är vid en utryckning till en brand- och trafikolycksplats.


Första vecka är på Hertsöns övningsfält och då är det Luleå Räddningstjänst som håller i utbildningen. Oftast är denna veckan i januari månad och det brukar då oftast vara ganska kallt! Men man lär sig snabbt att vatten fryser och att det gör även slang och munstycken ?
De två andra veckorna är sommartid på MSB:s skola, Sandön, och här brukar vädret oftare vara lite mildare! Och framför allt lite svettigare efter någon timma i ett larmställ.
Dessa tre veckor avslutas med en skriftlig fördjupningsrapport som rör räddningstjänsten  s insatser. Fördjupningsrapporten skrivs efter sommarlovet och har man i tillägg till kursen också haft praktik, på någon av landets räddningstjänster, så är det inget problem att hitta områden att skriva om!


BRINN är väldigt tacksamma för att det är möjligt att denna kurs genomförs, då studenterna får en bättre förståelse för räddningstjänstens olika områden och dessutom brukar man ha väldigt roligt ?
Grymt jobbat årskurs ett, vi ses i höst!